31. mart 2017

Album Ljubav i dalje diše objavljen je 31. marta 2017. godine za izdavačku kuću PGP RTS.

Cd može da se kupi u prodavnici PGP RTS na Zelenom vencu u Beogradu, a uskoro i u cd-šopovima širom Srbije.

Novosadska promocija albuma je zakazana za subotu 8. april u Gerila Baru.

Ulaz je besplatan, a program počinje u 22h, kada nastupaju specijalni gosti.

Biće gužve, rezervišite mesto na vreme! Vidimo se!


28. januar 2017

Ovih dana u Studiju u Futogu naš novi album dobija svoj konačni oblik. Darko Varga dodaje poslednje nijanse i senke...

Album će biti spakovan u fizičko izdanje, izborili smo se za to. Po treći put izdavač će biti PGP RTS. 5. album Šinobusa će se pojaviti na rafovima mnogobrojnih cd-shop-ova u Srbiji u martu ove godine. Novosadska promocija je zakazana za subotu 8. april u Gerila Baru. Ovaj put će moći da se naruči pivo!


7. avgust 2016

U Studiju u Futogu počelo je snimanje 5. albuma Šinobusa. Prvi put su autori svi članovi benda i sve pesme su na srpskom jeziku. Na albumu će se, pored pesme Preko polja, pa u brda, naći još 12 pesama. Producent je Darko Varga, a album će biti objavljen 2017. godine.

A do tada ima da se radi...


25. mart 2016

Novi singl Preko polja, pa u brda najavljuje peti studijski album Šinobusa. U spotu su korišćeni snimci sa slovenačke turneje " Bambergerizacija malvazije" 2015. godine.
Muzika: Milan Korać i Nenad Patković Tekst: Milan Korać Video montaža: Milan Korać
Pesma je snimljena u "Studiju" u Futogu u jesen 2015. godine. Snimanje, miks i produkcija zvuka: Darko Varga


16. februar 2016

Emisija ŠINOBUSI I PUTNICI snimljena je uživo u Studiju M u Novom Sadu 11.12.2011. godine za potrebe novogodišnjeg programa Radio-televizije Vojvodine. Pesme Šinobusa svirali su i pevali: The Frajle, Vladimir Samardžić, Ana Perišić, Petar Jelić, Bunford Gabor-Buga, Slaven Kalebič, Zoran Alvirović-Kina, Nikola Kostić-Nikki Lee, Bogdan Ranković, Vladimir Stanković, Milan Kerezović-Keckec, Goran Biševac-Biške i Milan Mumin.

Posebno je urađen novi, stereo miks za ovu priliku, a producent zvuka je Darko Varga. Kliknite na sličicu desno i pogledajte plejlistu Šinobusi i putnici na You Tube-u.


14. decembar 2015

Škandal v rdečem baru (Skandal u crvenom baru) obrada je pesme slovenačkog kantautora Marka Brecelja, originalnog pevača grupe Buldožer. Ona je izvorno objavljena na njegovom albumu Coctail (RTV Ljubljana, 1974. godine).

Prvi put u diskografiji benda pesmu peva Predrag Dmitrović, basista Šinobusa. Produkciju singla još jedanput potpisuje Darko Varga.


Pogledaj spot


29. oktobar 2015

U Novom Sadu se od 25.-28.11.2015. održava Blue Danube Blues Festival. U petak 27.11.2015. u SKC Fabrika nastupaju Keckec, Šinobusi i Boo Boo Davis (St. Louis, Mississippi). Ovde možete pogledati program za ostale dane festivala.


23. septembar 2015

Kuća ljubavi četvrti je singl sa aktuelnog albuma Nebo od skaja. Muziku i tekst je napisao Milan Korać, a produkciju potpisuje Darko Varga.Poslušaj pesmu


11. avgust 2015

Šinobusi otvaraju ovogodišnji Belgrade Beer Fest u sredu 19.08.2015. od 18:00. Muzički program možete pogledati ovde.


07. maj 2015

Bio sam tu drugi je video singl sa aktuelnog albuma Nebo od skaja. Muziku je napisao Nenad Patković, a tekst Milan Korać. Produkciju potpisuje Darko Varga.

Autor video spota je Predrag Novković. U spotu su korišćeni video zapisi sa rođendanskog koncerta “10 godina na šinama” održanog u novosadskom klubu Fabrika 2013. godine, kao i snimci sa mini turneje u Švajcarskoj 2014. godine.


Pogledaj video singl


17. mart 2015

U subotu 21. marta od 15 časova na O radiju biće predstavljen album "Spektakl". Uživo će svirati Milan Korać, Miloš Zubac, Đorđe Bubnjević i Nenad Patković.

Pored žive svrke biće emitovane i neke pesme sa albuma, a u razgovoru će članovi akustičnog kvarteta najaviti nastup na MUSA festivalu u mestu Assisi u Italiji.


O Radio stream


17. mart 2015

Potera je treći singl sa aktuelnog albuma Nebo od skaja, objavljenog za izdavačku kuću Dallas Records. Muziku i tekst napisao je Milan Korać, a produkciju potpisuje Darko Varga.Ovde možete da poslušate pesmu


03. februar 2015

U petak 06. februara u klubu Kriva Marta Blues Pub, ul. Laze Telečkog u Novom Sadu, održaće se promocija albuma Spektakl Miloša Zubca i Milana Koraća. U 22h je projekcija kratkog dokumentarnog filma Spektakl Dejana Dobrijevića, a posle toga akustična svirka. Nastupaju:

Miloš Zubac - glas, akustična gitara; Milan Korać - glas, akustična gitara; Nenad Patković - akustična gitara; Đorđe Bubnjević - udaraljke


08. decembar 2014

Redakcija muzičkog portala RockSvirke, povodom petogodišnjice postojanja i rada, s ponosom vam predstavlja novo, jubilarno onlajn izdanje. Album Spektakl, koji potpisuju Miloš Zubac i Milan Korać , objavljen je danas, 8. decembra, na godišnjicu smrti Džona Lenona (John Lennon).


20. oktobar 2014

Bio sam tu drugi je singl sa aktuelnog albuma Nebo od skaja, objavljenog za izdavačku kuću Dallas Records. Muziku je napisao Nenad Patković, a tekst Milan Korać. Produkciju potpisuje Darko Varga.


Ovde možete pogledati spot.


06. avgust 2014

30.avgusta Šinobusi nastupaju na prvom Izola Blues N Rock Festivalu u Sloveniji, a 19.septembra na tradicionalnom Grožđenbalu u Sremskim Karlovcima. Vidimo se!


02. jun 2014

Spot za pesmu "Skačem visoko" se nalazi na prvom mestu top liste emisije Gruvanje na RTV-u. I dalje možete glasati za pesmu i pogledati spot na ovoj adresi.


Šinobusi će po prvi put nastupiti u Mariboru u Sloveniji u četvrtak 26.juna na festivalu Lent. Tom prilikom će promovisati novi album "Nebo od skaja".


23. decembar 2013

Album Nebo od skaja je četvrti album grupe Šinobusi. Objavljen je 23.12.2013. za regionalnu izdavačku kuću Dallas Records.


CD se može kupiti u Novom Sadu (Knjižara Solaris na Spensu; Knjižara Serendipiti, bivši „IPS“, Zmaj Jovina 15; knjižara BoBo, Svetozara Miletića 45; CD-SHOP Muzički Magazin, Dunavska 6), u Beogradu (Dallas Music Shop, u tržnom centru „Vulkan”, bivši „Mamut”, Sremska 2; Jugoton prodavnica, Nušićeva 27), kao i u Dallas-ovim prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj..


10. decembar 2013

FLAMENKO-IZMEĐU TIŠINE I USKLIKA

Flamenko rok koncert povodom obeležavanja deset godina novosadske grupe La Sed Gitana održaće se u nedelju 15.decembra na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 19h.


Specijalni gosti: Jésus Enrique González Hernández i bluz rok grupa Šinobusi.


15. oktobar 2013

Promocija knjige pesama Do modrih dubina Milana Koraća održaće se na sajmu knjiga u Beogradu u petak 25.10.2013 u 18h na štandu izdavačke kuće Prometej, kao i u Gradskoj biblioteci u Apatinu u subotu 26.10.2013. takođe u 18h. O knjizi će govoriti novosadski pesnik Miloš Zubac, a u muzičkom delu programa će nastupiti Milan Korać, Nenad Patković i Miloš Zubac.


Poslušajte pesmu Gde me vode ruke sa albuma "Do modrih dubina" koju je Milan uradio u saradnji sa Del Arno Band-om iz Beograda.


Velikim jubilarnim koncertom koji će se održati u SKC Fabrika u Novom Sadu 12.oktobra 2013. godine, Šinobusi će obeležiti desetogodišnjicu rada. Gosti će biti bendovi Mojo Hand iz Ljubljane i El Kachon iz Novog Mesta. Koorganizatori koncerta su udruženje građana Košnica iz Novog Sada, kao i SKC Novi Sad.


Karte su u pretprodaji od ponedeljka 09. septembra u CD Shop-u Mungos, u pasažu Zmaj Jovine 2 u Novom Sadu po ceni od 250 dinara. Na dan koncerta karte mogu da se kupe na ulazu u SKC Fabrika po ceni od 400 dinara.


Posle ovog koncerta sledi i turneja "Deset godina na šinama" koja će obuhvatiti celu Srbiju, kao i region.